Dandy's - Gloudemans Optiek
15457
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15457,theme-bridge,bridge-core-2.4.5,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-23.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-6
 

Dandy’s

Handgemaakte monturen/brillen, het echte traditionele vakmanschap!

 • De geschiedenis

  • Dit verhaal begint in 1974, we keken nog steeds tv in zwart-wit. Destijds leerden de ‘brillen’-leerlingen hoe ze een bril volledig met de hand konden maken.
  • Met de vijl, om ze te retoucheren, om ze af te werken met het fijne canvas, om de koppelingen te verzorgen, om de scharnieren te monteren met de geklonken spijkers, om de pasvorm te bepalen.
   De staven werden met de schraper gepasseerd om de randen en wielen te verwijderen, wielen, veel wielen (in stof) om de frames te spiegelen.

 • Passie voor het vak!

  • Wie een passie voor deze job wilde en had, kon zaterdag bij het bedrijf experimenteren met verschillende oplossingen en technieken.
  • Het waren intense jaren waarin de processen werden uitgevonden en continu werden verbeterd. Acetaat leent zich uitstekend om te worden bewerkt, verlijmd, geretoucheerd, gegoten, gemodificeerd.
  • Er waren momenten dat de passie voor dat soort werk een sterkere toon had dan alleen maar verdienen. Toen kwamen plotseling de nieuwe technologieën, elektronica en numeriek gestuurde werkplaatsen die de productiecapaciteit. Lichamelijke vermoeidheid op het werk is terecht verdwenen. De processen zijn gestandaardiseerd, afgeplat. De vorm verandert maar de freesingen zijn altijd hetzelfde. Alles wordt gedaan met de meest geavanceerde automatisering, de tijd om brillen te produceren is drastisch verminderd. De monturen zijn gelakt; het zijdezachte gevoel van natuurlijk acetaat verdwijnt. De Dandy’s collectie is ontstaan ​​uit de passie en ervaring die is opgedaan in meer dan 35 jaar werk; vanuit de wens om op een serene en prettige manier brillen te maken.

EEN UNIEK MONTUUR VAN DANDY’S DIE BIJ U PAST? KOM DAN NAAR DE WINKEL!